bedrijf of organisatie
Bedrijven en organisaties hebben veelal de wens om optimaal en duurzaam functioneren te stimuleren. Door het welzijn van medewerkers centraal te stellen ontstaat een hoger betrokkenheid, betere prestaties en een lager ziekteverzuim. What's the Metta ondersteunt dit proces, waarbij het uitgangspunt van de aanpak positiviteit is. We kijken naar wat al goed is en hoe dat ingezet kan worden bij verbeterpunten. Zo wordt weerbaarheid en veerkracht van mensen en organisatie vergroot.
​
Het voornemen en investeringsbereidheid is er, maar wat is verder nodig en waar begin je? Of misschien is het juist tijd voor een vervolgplan, zoals coachingstrajecten, (mbsr)trainingen en after care? In beide gevallen kan ik als gesprekspartner dienen, een plan op maat opstellen of vervolgstappen concretiseren, afhankelijk van behoefte. Niets is te klein of te groot. Ik heb een uitgebreid netwerk van professionals waar ik mee samenwerk, zodat ik de expertise kan bieden die nodig is (bijv. HR (verander)specialist, stress & burn-out coach, energetische coach, leiderschapsontwikkeling coach, vitaliteit coach, etc.).
​
Ben je klaar om de volgende stap zetten? Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek
​
Als voormalig marketing- en publiciteitsprofessional heb ik ruim 25 jaar zowel in dienstverband als zelfstandige gewerkt voor kleine tot grote organisaties en bedrijven, in diverse sectoren en landen. Van NPO tot commercieel, van hi-tech Silicon Valley tot grootheden in de entertainment, tot uiteenlopende Nederlandse organisaties. Werkzaam in diverse functies, van uitvoerende tot leidinggevende, waarbij ik (zelf met een Amerikaanse en Nederlandse achtergrond) diverse bedrijfsculturen leerde kennen en samenwerkte met collega's van verschillende achtergronden en nationaliteiten. Meer over mijn achtergrond lees je hier en op LinkedIn.
Recente onderzoeken/artikelen
Role of focusing on positive side during COVID 19 outbreak: Mental health perspective from positive psychology
​
MBSR increases mental health and emotion regulation during COVID 19
Mindfulness is associated with lower stress and higher work engagement
​
You can't stop the waves, but you can learn to surf.
Mindfulness (MBSR) - training
In het leven kan het soms voelen alsof je tegen de stroom inzwemt of, dat je er juist door mee wordt gesleurd. Dat gevoel is vast herkenbaar, maar wat kun je op dat soort momenten het beste doen?
​
Deze uitspraak van Jon Kabat-Zinn de bedenker van Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), is een mooie metafoor voor wat deze training je kan bieden: inzichten en tools om bewuster om te gaan de pieken en dalen van het leven, stress, maar ook om bewuster te genieten van alledaagse momenten waar ons leven ook vol van is.
MBSR is in 1979 geïntroduceerd door Kabat-Zinn en was de voorloper en basis van Mindfulness trainingen in het Westen. De MBSR training zijn veelvuldig klinisch onderzocht en inmiddels breed geaccepteerd als bewezen methode om anders (bewuster) met stress om te gaan.
In het kort komt het neer op een training voor je ‘mind’. Het is vergelijkbaar met wat we voor onze ‘body’ al vaak doen. Het sporten of trainen om fysieke conditie en spierkracht te verbeteren, of het beoefenen van yoga om souplesse, evenwicht en kracht te ontwikkelen. Zo kun je ook je mind trainen met als effect dat je minder stress en meer veerkracht, bewustheid en rust ervaart in het hier en nu. Wat deze vormen van training ook gemeen hebben: ze vragen om motivatie, doorzettingsvermogen en oefenen om vaardiger te worden.
Positieve psychologie - coaching
Positieve psychologie is een relatief jonge en snelgroeiende stroming binnen de psychologie gericht op welzijn en optimaal functioneren.
De focus ligt op het versterken van je mogelijkheden om een plezierig, goed en zinvol leven te leiden, met positieve relaties en om iets te bereiken in het leven. Kort gezegd: je richt je in eerste plaats op krachten in plaats van klachten. De afwezigheid van 'ziekte' is immers geen garantie op een gevoel van welbevinden of geluk. Positieve psychologie erkent dit en legt de nadruk op hoe sterke kanten ontdekt en benut kunnen worden. Daarnaast ligt de focus op het versterkten van positieve relaties en emoties, met als doel een optimaal en duurzaam functioneren.
​
Positieve psychologie is een empirische wetenschap, er wordt voortdurend onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de toepassingen.